Met dure druppeltjes, mediteren of bioresonantie knapt eczeem meestal op. Maar niet voor lang, dan komt het eczeem weer terug. Dit is logisch. Want eczeem gaat op en neer. Eczeem gaat zijn eigen gang. Eén ding is zeker: als het eczeem heftig is wordt het altijd weer een keertje rustig.

En als het eczeem rustig is, dan vlamt het vroeg of laat weer op. Meestal gaat het om twee tot 12 weken rust. De beste – of slimste - genezer heeft een wachtlijst van één week en zegt dat de behandeling in een paar weken, soms maanden helpt. U gaat vanzelfsprekend pas naar een genezer als het op zijn ergst is. Dan kan het dus alleen maar opknappen. Op die manier krijgt een genezer altijd gelijk en u denkt dat het helpt.

U zou het anders kunnen doen. Genezers met druppeltjes, mediteren of bioresonantie pretenderen het eczeem rustig te houden. Het zou preventief moeten werken. Dan moet u ook zo behandelen. Schat het aantal weken dat het eczeem rustig is. Laten we zeggen dat dit bij u maximaal 12 weken is. Begin met die behandeling als het eczeem rustig is. Als het eczeem langer dan 12 weken rustig blijft, ga dan door. Stop met de behandeling als het eczeem weer opvlamt. Als het eczeem zes maanden rustig is, dan kunt u net zo goed stoppen. Vlamt het prompt weer op begin dan weer met mediteren, druppels of bioresonantie. Nu langer doorgaan, en weer stoppen. Zo kunt u enige logica aanbrengen. Misschien heeft uw genezer gelijk, maar ik denk het niet. Als Alto-therapie voor eczeem helpt, dan is dat omdat na de regen weer zonneschijn komt. Dat is altijd waar. Maar het komt niet door uw paraplu.