Thijmen, je bent een bijzonder kind. Het was spannend hoe het met je ging, maar toen je een keer geboren was ging alles goed. Nou ja, goed, 2200 gram is een beetje dunnetjes. We durven eigenlijk niet te vragen “Mag ik Thijmen even vasthouden?”. Want die blik in de ogen van je moeder…. Dat kostbare, dat kwetsbare, daar moest je maar van genieten. Later moet je oppassen. Want je moeder zal je blijven zien als kwetsbaar. Voor haar blijf je levenslang 2200 gram, ook als je een gespierde bonk bent geworden van 70 kg. Je zult daarom tijdig aan je carrière als gespierde bonk moeten gaan werken. Begin maar vroeg, vanaf je vierde. Het doel is off piste snowboarden, parachute springen en uiteindelijk bij de mariniers, Je moeder krijgt er nu al hartkloppingen van. En toch is dat wat je wilt. Daarom wat adviezen.

Vertel je moeder nooit van avonturen die niet zo handig zijn afgelopen. Uit een boom vallen mag ze weten tot 1 meter. Maar vanaf 2 meter van een tak afglijden - dat gaat gewoon gebeuren - dat moest je maar niet aan je moeder vertellen. Neem één van je grote brusjes mee, Veerle of Jort, voor duiken van de hoge op je 11e, vuurwerk op je 13e, kampvuur maken op je 15e en uitgaan tot 3 uur op de Grote Markt op je 17e. Je gaat het allemaal meemaken. Maar houdt je moeder er buiten.  

En die mariniers? Gewoon doen. Stuur een mailtje vanaf de Noordpool, over handje drukken met ijsberen. Dan zal ze trots op je zijn. Want je bent nu al een bikkel, en dan helemaal.